Haber

Diyetisyen Merve Altay uyardı! Sebze pişirme süresi kısa tutulmalı

ensonhaber.com

11 ayın sultanı Ramazan ayında yapılan bilinen yanlışlar gün içinde orucu zorlaştırabiliyor.

Vatandaşların uzun süre aç kaldığı ramazan ayı, baş ağrısı ve mide ekşimesi gibi sorunları da beraberinde getirebiliyor.

Uzmanlar sahur ve iftarda doğru beslenmeyi öneriyor.

‘Diyetisyene Sorduk’ programında soruları yanıtlayan Uzman Diyetisyen Merve Altay, bu kez Ramazan ayında gerçek sebze kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her masada sebze olmalı.

İftarda asıl beslenme şeklini anlatan Altay, her gün sebze tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Altay, mevsim sebzeleri arasında yer alan kereviz, enginar ve kerevizin karaciğer detoksuna yardımcı olduğunu da hatırlattı.

Sebzeler az pişmiş olmalı

Tüketilecek sebzelerin uzun süre pişirilmesinin olumsuz sonuçlara yol açacağından da bahsederek, kısık ateşte kısa süre pişirilmesi gerektiğini söyledi.

silvanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort