Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Ekonominin Yol Haritasına İlişkin Önerilerde Bulundu

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Ekonominin yol haritası olan ve Eylül ayında açıklanması beklenen OVP ile ilgili önerilerimizi ilettik. Tabii ki sektörümüzün ayakta kalabilmesi ve büyümesinin devamı için yapılması gereken bir makro ekonomide istikrar ve güvenin sağlanmasının ön koşuludur.Bu doğrultuda hareket eden yeni ekonomi yönetimi, “Para politikasında başlatılan normalleşme adımlarını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı, “Çatı Kuruluşumuz TOBB’un Sanayi ve Üretim Hayatımızın Sorunlarının Çözümünde Rolü, Değeri ve Beklentileri” ana gündemiyle Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. “. Açılış konuşmasını İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın yaptığı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıya TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de iş dünyası için en önemli konunun öngörülebilirlik olduğunu belirterek, “Orta ve uzun vadeli ekonomik planların yapılması adına kamuoyu ile paylaşılması değerlidir. iş planları yapmak, önünü görmek ve böylece inançla ilerlemek. Bu nedenle geçen hafta Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile şu sonuca vardık: “Ekonomide istikrar ve güvenin sağlanması ön koşuldur. Yeni ekonomi yönetiminin bu yönde hareket ederek para politikasında başlattığı normalleşme adımlarını memnuniyetle karşılıyoruz.”

“Ticari krediler ani ve çok sert kesilmemeli”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu’yu sürekli dolaşan, firmaları ve departmanları sürekli dinleyen biri olarak, özellikle KOBİ kredilerindeki daralmanın zincirleme etki ile tüm ülkeye ve departmanlara olumsuz yansıdığını görüyorum. Buna dikkat edilmesi gerekiyor.Türkiye’nin önceliği mevcut üretim kapasitesini korumak olmalı.Ticari krediler ani ve çok sert kesilmemeli.Reel sektörün finansmana erişim talepleri toptancı bir şekilde olumsuz görülmemeli.Maalesef bizim KDV sistemi özel sektör için de bir finansman sorunu haline gelmiştir.İndirilemeyen KDV’nin her yıl sonunda iadesi sağlanmalı, birikmiş-aktarım KDV stokundan indirim imkanı getirilmeli ve KDV iadesi için daha kolay bir sistem getirilmelidir. getirilmeli ve iade süreçleri hızlandırılmalıdır. Gelir vergisi adımları yeniden düzenlenmeli. Enflasyon muhasebesi acilen hayata geçirilmelidir.”

“Reeskont kredilerinde KOBİ’lerin payının artması sevindirici”

İSO Yönetim Kurulu Lideri Erdal Bahçıvan açılış konuşmasında, ekonomide daha istikrarlı, öngörülebilir ve yatırım dostu bir ekonomik ortam için ilgili tüm birimlerin sorumluluk alması gereken kritik bir geçiş dönemine girildiğine dikkat çekti.

Bahçıvan, piyasalarda giderek önem kazanan nakit ihtiyacının bir durgunluk sinyali vereceğini ve enflasyon ile sakinliğin mücadele ettiği ve çaba sarf ettiği bir döneme yol açacağını belirterek, bu dönemin özel finansman modelleriyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. en az yaralanma ile atlatmak için gerçek kısım. Bu kapsamda İSO Lideri, Merkez Bankası’nın seçici kredi ve niceliksel sıkılaştırma kararlarının ihracat ve yatırım kredilerine pozitif ayrımcılık yapmasını ve reeskont kredilerinde KOBİ’lerin payının artırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bahçıvan, “Yine hem Genel Başkan Yardımcımız Yılmaz Bey’in hem de Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in Eximbank’ın açılması ve yatırıma yönelik kredilere ilişkin açıklamaları bizim için en azından en değerli umut kaynağıdır. bu güçlü dönemde üretim hayatımızı ve yatırımlarımızı sürdürmek açısından.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu