Yazın gelmesiyle birlikte birçok kişi tatillerini planlamaya başladı. Peki tatilinizi planlarken seyahat sırasında yaşanabilecek sorunları düşünüp önlem alıyor musunuz? Seyahate çıkmadan önce bilmeniz gerekenlere bir göz atalım ?
1. Araç lastiği patlayabilir.
Böyle bir durumla karşılaştığınızda sakin olun ve aracınızı yavaşça yolun kenarına çekin. Yedek lastiği aracınızın acil durum kitini kullanarak takın veya profesyonel yardım alın. Daha önce hiç lastik değiştirmediyseniz veya yedek lastiğiniz yoksa yol yardım hizmetlerinden yardım alabilirsiniz. Trafik sigortanız varsa bu sorunla çok daha kolay başa çıkabilirsiniz.
2. Aracın yakıtı azalmış olabilir.
Uzun bir yolculukta yakıtınızın bittiğini fark ettiğinizde öncelikle aracınızı güvenli bir noktada durdurunuz. Akaryakıt istasyonlarını kontrol edin ve en yakın istasyonu bulmaya çalışın. Akaryakıt istasyonuna ulaşamıyorsanız çevredekilerden yardım isteyebilir ya da tılsım diyebilirsiniz.
3. Motor arızası meydana gelebilir.
Yolculuk sırasında motorunuzun arızalandığından şüpheleniyorsanız, hızlı bir sinyal verin ve aracınızı güvenle yolun kenarına çekin. Araçta motorun aşırı ısınmasına neden olabilecek nedenleri kontrol edin. Çözemeyeceğiniz bir sorun değilse veya daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıysanız yol yardım servislerinden takviye isteyin veya bir tılsım çağırın.
4. Aracın elektrik sisteminde problem olabilir.
Böyle bir sorunla karşılaşırsanız öncelikle aracınızın aküsünün tamamen boşalmadığından emin olunuz. Akü terminallerinin temiz ve sıkıca bağlı olduğunu kontrol edin. Sorun devam ediyorsa veya çözemeyeceğiniz kadar büyük bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, yol yardım hizmetlerinden yardım isteyerek veya aracı en yakın oto servisine götürüp tamir ettirerek sorunu çözebilirsiniz.
5. Trafik kazası meydana gelebilir.
Trafik kazası, her türlü seyahatte meydana gelebilecek bir olaydır. Bir kaza durumu ile karşılaşırsanız öncelikle kendi güvenliğinizi sağlamak için aracınızı güvenli bir noktaya çekin ve araçta kalmaya çalışın. Gerekli yerleri hızlıca arayın ve acil yardım isteyin. Kazara bir yaralanma varsa, acil tıbbi hizmetleri arayın.
6. Pil arızası meydana gelebilir.
Seyir halindeyken aracınızın aküsü boşaldıysa veya arızalandıysa, öncelikle aracın marşını ve elektronik cihazlarını kapatın. Ardından başka bir araçtan alınan şarj kablosu yardımıyla aküyü şarj etmeyi deneyin. Böyle bir seçeneğiniz yoksa yol yardım çağırarak takviye alabilirsiniz.
7. Araç kilitliyken anahtarı kaybedebilir veya unutabilirsiniz.
Böyle bir durumla karşılaşırsanız, başka bir anahtarınız varsa veya yedek anahtarı bir yere sakladıysanız, aracınızı açmak için kullanabilirsiniz. Yedek anahtarınız yoksa yol yardım hizmetlerinden profesyonel çilingir çağırarak yardım alabilirsiniz.
8. Vites geçişlerinde sorun yaşayabilirsiniz.
Seyir halindeyken vites değiştirmekte zorlanıyorsanız veya şanzımanla ilgili başka sorunlar yaşıyorsanız aracınızı güvenli bir yere çekip şanzıman yağ seviyesini kontrol ettirin. Eksik yağ varsa yağ ekleyerek sorunu giderebilirsiniz. Sorunu çözemediyseniz veya daha önemli bir sorun olduğunu düşünüyorsanız uzman bir tamirciden yardım alarak sorunu çözebilirsiniz.
9. Fren sorunu yaşayabilirsiniz.
Yolculuk esnasında frenlerinizin düzgün çalışmadığını hissederseniz güvenliğiniz için aracınızı hemen durdurunuz. Fren pedalına bastığınızda normalden farklı bir ses veya his duyarsanız, fren hidroliği seviyesini kontrol edin. Eksiklik varsa, fren hidroliği ekleyebilirsiniz. Ancak fren sisteminde daha önemli bir sorun olduğunu düşünüyorsanız veya kolayca çözebileceğiniz bir sorun gibi görünmüyorsa profesyonel bir tamirciden yardım isteyebilirsiniz.
10. Yolda kalmakta zorlanabilirsiniz.
Uzun yolculuklarda beklenmedik arızalar veya kazalar nedeniyle akşamdan kalmalar olabilir. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak için aracınızda acil durum kiti, stepne, yedek yakıt, ilk yardım malzemeleri, cep telefonu şarj cihazı gibi ekipmanların olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yolculuk öncesi bir yol yardım hizmetine üye olmak ya da araç sigortası yaptırmak faydalı olacaktır.
meram-ajans.xyz